Brievenbus kopen? Waar moet je op letten?

Wil je een nieuwe brievenbus kopen? Dan is het verstandig om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe brievenbus. Er zijn namelijk een aantal eisen waaraan een brievenbus moet voldoen. Zo moet de brievenbus aan de eisen van PostNL voldoen. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar de afmetingen van de brievenbus. Het is namelijk zo dat er verschillende soorten brievenbussen zijn. Er zijn grote en kleine brievenbussen. Welke brievenbus je nodig hebt, hangt af van hoeveel post je ontvangt. Als je weinig post ontvangt, dan is een kleinere brievenbus voldoende. Heb je veel post, dan is het verstandig om een grotere brievenbus te kopen.

PostNL bepaalt eisen aan brievenbussen

Als je een brievenbus wilt kopen, moet je er rekening mee houden dat de brievenbus aan de eisen van PostNL moet voldoen. Zo moet de brievenbus minimaal 35 cm breed zijn en minimaal 50 cm hoog. Ook moet de brievenbus minimaal 15 cm diep zijn. Daarnaast mag de brievenbus niet hoger dan 120 cm zijn. Tot slot moet er ook een rondgaande flens van 5 mm aanwezig zijn. Deze flens is nodig om ervoor te zorgen dat de post die in de brievenbus stopt niet naar buiten kan vallen.

Afmetingen van de brievenbus

Als je een brievenbus wilt kopen, is het belangrijk dat je kijkt naar de afmetingen van de brievenbus. Zoals hierboven al beschreven, moet de brievenbus minimaal 35 cm breed zijn en minimaal 50 cm hoog. Daarnaast moet de brievenbus minimaal 15 cm diep zijn. Tot slot mag de brievenbus niet hoger dan 120 cm zijn. Deze afmetingen zijn belangrijk, omdat de brievenbus aan de eisen van PostNL moet voldoen.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.